'Eksik' Filmi Ödülden Ödüle Koşuyor | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

‘Eksik’ Filmi Ödülden Ödüle Koşuyor

‘Eksik’ Filmi Ödülden Ödüle Koşuyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde öğrenim gören Enes Küçük yazıp yönettiği ‘Eksik’ kısa filmi ile ödül almaya devam ediyor.

Nisan 1997 yılında Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde doğan Enes Küçük, ilk ve orta öğrenimine burada devam etti. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. V, VI, ve VII. Uluslararası Altın Baklava Öğrenci Film Festivalinde organizasyon ekibinde yer aldı. Kurmaca, Deneysel ve Belgesel filmlerde görüntü yönetmenliği yaptı. 2023 Eylül ayında çektiği “Eksik” kısa filmi ile TRT’de en iyi kısa film ödülünü aldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon Sinema bölümünde öğrenimine devam etmektedir.

Eksik – Eylül 2023 …. Kurmaca, 00:11:43 kısa filmin aldığı ödüller;
  1. Uluslararası Kar Film Festivali, Birincilik Ödülü, 2024
9. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması, Televizyon Yayıncılığı, Kısa Film Dalı, Birincilik Ödülü. 2023
  1. Altın Baklava Film Akademisi, Uluslararası Öğrenci Film Festivali, İkincilik Ödülü. 2023
2. Genç Kitaplar Kısa Film Yarışması, Üçüncülük Ödülü. 2023
  1. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Kısa Film Dalı , Yarışma Filmi. 2023
2. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, Finalist. 2023
3. Yakın Doğu Üniversitesi Sinema Sempozyumu Film Festivali, Kısa Film Yarışması, Yarışma Filmi. 2023
4. Big Bang ve Berisi Antep Kısa Film Festivali, Yarışma Filmi. 2023

Enes Küçük’ün ‘Eksik’ kısa filmi için hakkında şöyle konuştu:  “Eksik filmi benim için çok ayrı bir yerde çünkü filmin bütün hazırlık aşamaları tamamlandı, 5 Şubat günü son reji toplantımızı aldıktan sonra Mart ayının 15’inde çekimlerimiz başlayacaktı ancak 6 Şubat günü bizi derinden sarsan bir güne uyandık.

Bu bölgede Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve gönüllü öğrenciler olarak yaklaşık 5 aylık bir koordinasyon sürecimiz oldu. Deprem bölgelerine yardımlar gönderdik. Ekibi tekrar toplamak zor olmadı. Eylül ayında çekimlerimizi tamamladıktan sonra Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü hocalarımın da desteği ile yapım sonrası süreci kısa sürede tamamladık. Filmimiz dağıtıma çıktıktan kısa bir süre sonra TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması ile başlayan sürecimiz hala devam ediyor. Filmimizi öne çıkaran ve başarılı bir film olarak anılmasının asıl sebebi ise çalışan ekibin projeye inanması ve verdikleri emeklerdir. Her filmin bir enerjisi bir duygusu olduğuna inanıyorum. Bu filmin duygusunun kaynağı, anlattığı hikayenin yanı sıra ekibin inancı ve emekleri demek mümkün. Filmin çekim süreci bizleri birbirimize bağladı ve depremde aldığımız yaraları sarmamıza yardımcı oldu diyebiliriz.”

 

Diğer Filmografisi

Erva – Ocak 2024 …..Kurmaca, Muhammed Sıddık Aktaş (Yardımcı Yönetmen)

Havalimanlarının Görünmez Kahramanları (İGA) – Mayıs 2023 …. Belgesel, Mehmet Akif Gülbay (Görüntü Yönetmeni, Renk Tasarımcısı)

Anarya – Ağustos 2023 …. Kurmaca, Nihat Vuran (Görüntü Yönetmeni)
Sahne 1 Plan 1 – Ocak 2023 …. Kurmaca, Muhammed Sıddık Aktaş (Görüntü Yönetmeni, Renk Tasarımcısı)
Vaziyet – Kasım 2023 …. Kurmaca, Ufuk Gürbüzdal (Görüntü Yönetmeni, Yapımcı ),