FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN BÜYÜK BAŞARI! | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN BÜYÜK BAŞARI!

İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz TELEK’in yönetmenliğini yaptığı “Anuş” filmi, 2021 Engelsiz Filmler Festivali Kısa Film kategorisinde Seyirci Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. Film ile ilgili bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Anuş /Anoush
Yapım Tarihi: 2020
Tür: Kısa/Dram
Format:Kurmaca, Renkli, Türkçe
Süre: 17 Dakika
IMDb: 5,9/10

Küçük bir kız olan Anuş erkek kardeşinin düğününde giymek için uzak bir akrabasından düğün kıyafeti almaya gider. Köy okuluna yeni atanan öğretmen Leyla ikinci bir davetsiz misafir olarak eve gelir. Köy okulunun yıllar önce terk edildiğini ve okul çağında hiç çocuk olmadığını öğrenir. Öte yandan, Anuş okuyabilmesine rağmen öğretmen istifa ettiği ve köyden ayrıldığı için yazmayı öğrenememiştir. Köyler arasında günde bir kez ulaşım vardır. Anuş ve Leyla geceyi evde beraber geçirmek zorunda kalırlar. İki yolcu uzun yola rağmen istediklerini alacak mı?

Yönetmen: Deniz Telek
Görüntü Yönetmeni: Emre Pekçakır
Kurgu: Doruk Kaya
Film müziğinin bestecisi: Hasmik Harutyunyan
Prodüksiyon Tasarımcısı: Rabia Kip
Sanat Yönetmenliği: Rabia Kip
Kostüm Tasarımcısı: Rabia Kip
Oyuncular: Kübra Kip, Buse Yıldırım, Sercan Özinan, Hasan Ali Yıldırım, Ekin Aksu
Yapımcı: Kübra Kip

Ödüller
21. İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Panorama Filmleri, Gösterim Seçkisi. 2020
7. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, En İyi Görüntü Dalı, Finalist. 2020
7. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, En İyi Yardımcı Oyuncu Dalı, Finalist. 2020
8. SETEM Akademi BAK Ödülleri, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Finalist. 2020
3. Dostluk Kısa Film Festivali, Panorama Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2020
3. Meihodo International Youth Visual Media Festival, China (Honorable Mentions)
1. Niğde Ulusal Kısa Film Festivali, En İyi Ses Tasarımı, Turkey
9. Engelsiz Filmler Festivali, Seyirci Özel Ödülü

Öğretim üyemizin bu başarısı dolayısıyla kendisini tebrik ediyor ve bu başarısının öğrencilerimize ilham olmasını diliyoruz.

Filmi izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.