HKÜ İletişim Fakültesi Yoroz Feneri’nde | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

HKÜ İletişim Fakültesi Yoroz Feneri’nde

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi akademisyen ve öğrencileri, ‘‘Kadim Deniz Fenerleri’’ belgesel projesi kapsamında Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde bulunan Yoroz Feneri’nde bir araya geldi.

Dört Kuşaktır Gemilere ve Denizcilere Yol Gösteriyorlar

Tarihi 19. yüzyıla dayanan Yoroz Feneri, 1886 yılında inşa edilmiştir. Bakım ve temizliğinin 132 yıldır aynı aile tarafından gerçekleştirildiği deniz feneri ile 27 yıldır ailenin son üyesi Salih Zeki Bozoklu ilgilenmektedir.

Yoroz Burnu, Sinop Burnu’nun ardından Karadeniz’de karanın deniz ile buluştuğu ikinci en büyük burundur. Yoroz Feneri de Osmanlı Devleti’nin son döneminde gemilerin güvenliği amacıyla yaptırılmıştır. Kurulduğu günden bugüne aynı ailenin sorumluluğunda bulunan fener üzerine olan belgesel, önümüzdeki aylarda seyircilerin beğenisine sunulacaktır.