HKÜ’de Ayıntap Sanat Günleri | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

HKÜ’de Ayıntap Sanat Günleri

HKÜ’de Ayıntap Sanat Günleri

Gaziantep, önemli bir kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ortaklığında gerçekleşen “Gaziantep Kültür ve Sanat Günleri” kapsamında öncelikle Ömer Asım Kültür Merkezi’nde “Yorganlar Fora” adlı bir sergi gerçekleşti. Program, Tarihi Hamam Müzesi ve bir dönem kervansaray olarak kullanılan Hışvahan’da devam etti. Etkinliğin “Ayıntap Sanat Festivali: Sanat Konuşmaları” ayağı ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleşti.

 ‘‘Sanatı Tüm Gücümüzle Destekliyoruz’’

Gaziantep Kültür ve Sanat Günleri kapsamında HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen: ‘‘Genç sanatçılarımıza ait değişik bir sergi, bu genç sanatçılarımız, yerelden kopmayan, yerel unsurları ön plana çıkaran bir anlayışla bu sergiye dâhil oldular. Sanatçılarımızın içerisinde bizi dünyaya tanıtan Ahmet Güneştekin var. Biz üniversite olarak, bu sanatsal etkinliğe tüm gücümüzle destek veriyoruz’’ dedi.

Gaziantep’in kültürel mirasını gün yüzüne çıkaran ve geçmiş değerleri günümüz ile harmanlamayı amaçlayan festival kapsamında; HKÜ Öğretim Üyeleri Mehmet Vanlıoğlu ve Batu Duru, Ayıntap Sanat Festivali Küratörleri Hayrü Nisa Taşyar ve Ayşe Jaber konuşmalar gerçekleştirdi. Konuklar, etkinliğin hazırlanma süreci hakkında bilgi verirken, sanatın yerel değerlerle buluşmasının önemine de değindiler.