İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencisi “Genç Ustalar” da Yerini Aldı | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencisi “Genç Ustalar” da Yerini Aldı

İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencisi “Genç Ustalar” da Yerini Aldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde öğrenim gören 2. sınıf öğrencisi Zehra Akaslan 43.İstanbul Film Festivalinde (17-28 Nisan) “Genç Ustalar” Kategorisinde ‘Nespresso Genç Jüri Üyesi’ seçildi.

İstanbul Film Festivali’ne iki yıldır katkı sağlayan Nespresso, “Genç Ustalar” kategorisi için jüri üyelerini sinema öğrencilerinden seçerek, jürilerin değerlendirdiği filmlerden bir filmin yönetmenine Genç Usta Ödülü verilecek.

Festivale yolladıkları yarım sayfalık bir yazıda film ve festival tutkularını anlattıkları ve neden jüri üyesi olmak istediklerini belirttikleri yazının değerlendirilmesiyle seçilen Nespresso Genç Jüri Üyeleri, diğer jüri üyeleri ile birlikte filmleri izleyip değerlendirebilecekler.

Nespresso Genç Jüri Üyesi olarak seçilen sinema öğrencileri, festivalin resmi jürileri olup, tam akreditasyona sahip olacaklar. Festivalin tüm etkinliklerine katılma fırsatı yakalayacak olan Genç Jüri Üyeleri, festival konuklarının yanı sıra diğer jüri üyeleri ve sinema profesyonelleriyle tanışarak festivali deneyimleme fırsatına da sahip olacaklar.

Festivalin belli başlı jürilerinde ise Merve Dizdar, Barış Aygen, Halil Altındere, Kasım Ördek, Zeynep Demirhan ve Barış Gönenen isimler bulunuyor. Festivalin bu yıl ki onur konuğu ise dünya sinemasının önde isimlerinden Wim Wenders; izleyicilerle sohbet edip festival sohbeti gerçekleştirecek.

28 Nisan akşamı gerçekleştirilecek olan ödül töreninde kazanan yönetmene Nespresso’nun katkılarıyla 3.000 avro para ödülü verilecek.

Görsel iletişim alanında metin ve içerik üreten, sinemayla ilgilenen ve senaryo yazan öğrencimiz Zehra Akaslan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.