İletişim Fakültesi’nden Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Üniversitelerarası Öğrenci ‘Afiş Tasarımı’ Yarışması Düzenlendi | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI VE KÜLTÜREL MİRAS” konulu üniversitelerarası öğrenci ‘Afiş Tasarımı’ yarışması düzenlendi.

10.10.2023 tarihinde başlayan ve 02.11.2023 tarihinde sona eren yarışmada toplamda 74 adet tasarım yarıştı. Derece alan ve tasarımları sergileme hakkı kazanan öğrenciler Prof. Dr. Selçuk Hünerli, Doç. Dr. Tülay Karadayı Yenice, Dr. Öğr. Üyesi Atiye Güner, Dr. Öğr. Üyesi Yeter Beriş ve Öğr. Gör. Dr. Batu Duru yarışma jürileri tarafından belirlendi.

‘Afiş Tasarımı’ yarışmasında birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon ödülü olmak üzere toplamda dört öğrenci dereceye girdi, 16 öğrencinin tasarımları ise sergilenmeye hak kazandı.

Yarışmanın Ödül Töreni 10 Kasım’da düzenlenen program akışıyla gerçekleştirildi. Törene Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. G. Rengin Küçükerdoğan, Rektör Yardımcısı Mehmet Lütfi Yola, jüri üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreninin ardından CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI VE KÜLTÜREL MİRAS” konulu üniversitelerarası öğrenci ‘Afiş Tasarımı’ yarışmasının sergi açılışı gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Berkay Ellek “100. Yılında Cumhuriyet” adlı tasarımıyla birincilik ödülü, Ankara Hacı Bayram Velı̇ Ünı̇versı̇tesı̇ Lı̇sansüstü Eğı̇tı̇m Enstı̇tüsü Grafı̇k Tasarımı Bölümü’nden Özgür Hünel “Daima İleri” adlı tasarımıyla ikincilik ödülü, Mı̇mar Sı̇nan Güzel Sanatlar Ünı̇versı̇tesı̇ Güzel Sanatlar Fakültesı̇ Grafı̇k Tasarımı Bölümü’nden Kenan Yiğit “100. Yılda Kültürel Miras” adlı tasarımıyla üçüncülük ödülü, Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden Alper Bulut “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık!” adlı tasarımıyla mansiyon ödülü almaya haz kazandı.

Sergilenmeye hak kazanan öğrencilerin eserleri ve üniversite adları:
Gonca Altaş (100.Yıl‘da Milli Değerler) – Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Gizem Işık (100. Yıl) – Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Hasan Taş (Cumhuriyet’in 100’ünde Ata’nın İmzası Var) – Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Merve Züleyha Aydın (Cumhuriyetimizin 100. Yılı) – İstanbul Üniversitesi
Mine Nur Şener (Özgürlük) – Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Meltem Kaya ( Cumhuriyet’in Işığı) – Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Mert Can Altun (Yüce Destan) – Hasan Kalyoncu Üniversitesi
Münevver Aslan (Parlayan Yıldızım) – Ordu Üniversitesi
Mehmet Yapıcı (Miras) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Nebican Taşkan (Yüce Anıt) – Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Rüveyda Nur Bozdemir (100. Yılda Mirasımızla) – Ege Üniversitesi