Romanyalı Profesör Fakültemizde Uzun Bir Atölye Düzenledi | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Romanyalı Profesör Fakültemizde Uzun Bir Atölye Düzenledi

Romanyalı Profesör Fakültemizde Uzun Bir Atölye Düzenledi

Romanyalı Profesör Dragan Milinkovic Fimon, Kasım-Aralık ayı arasında değerli hocamız Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan’ın katkılarıyla kısa film ve belgesel film atölyesi düzenledi. Düzenlenen bu atölyede öğrencilere başlangıçta teorik eğitim veren Fimon, atölyenin sonlarına doğru bu eğitimi pratiğe dönüştürerek öğrencilerin bir belgesel projesine imza atmasına vesile oldu.

BELGESEL PROJESİ KİLİS’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen atölyede Kilis’de bir belgesel projesi gerçekleştirildi. Projenin danışmanı olan Prof. Dragan Milinkovic Fimon öncülüğünde gerçekleştirilen bu belgesel projesi “Sınırda Sanat” adı altında ortaya çıkarıldı. Atölyede eğitim gören tüm öğrenciler bu projede aktif bir şekilde rol aldı.

“SINIRDA SANAT” YAPTIK

Yönetmenliğini atölye öğrencilerinden İsmail Kurt’un düzenlediği bu belgesel film, fakültemiz hocalarından Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan’ın ve misafir Prof. Dragan Milinkovic Fimon’un danışmanlığında gerçekleştirildi. Belgesel, “Sanat & Geleneksel Okçuluk” adlı atölyede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin çalışmalarını konu aldı. Çeşitli sanatsal faaliyetler gerçekleştiren bu atölyede farklı ülkelerden gelen öğrenciler kaynaşarak resim, müzik, heykel gibi ürünler ortaya çıkarmaktadır. Bu projenin sonunda ortaya çıkan belgesel film, çeşitli yarışmalarda ve gösterimlerde kullanılarak okulumuzun ve belgesel çekiminde kullanılan atölyenin tanınırlığını arttırmaya çalışacaktır.