“V. ALTIN BAKLAVA FİLM AKADEMİSİ, ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FİLM FESTİVALİ GELECEĞİN YÖNETMENLERİ İLE SİNEMASEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ” | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

“V. ALTIN BAKLAVA FİLM AKADEMİSİ, ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FİLM FESTİVALİ GELECEĞİN YÖNETMENLERİ İLE SİNEMASEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ”

“V. ALTIN BAKLAVA FİLM AKADEMİSİ, ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FİLM FESTİVALİ GELECEĞİN YÖNETMENLERİ İLE SİNEMASEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ”

“V. ALTIN BAKLAVA FİLM AKADEMİSİ, ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FİLM FESTİVALİ GELECEĞİN YÖNETMENLERİ İLE SİNEMASEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ”

V. Altın Baklava Film Akademisi, Uluslararası Öğrenci Film Festivali yoğun bir ilgiyle ve tüm coşkusuyla Hasan Kalyoncu Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Bu yıl Uluslararası olarak 10-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Altın Baklava Film Festivali Akademisi, Uluslararası Öğrenci Film Festivali birçok ülkeden sinemaseveri bir araya getirdi. Özellikle bu sene Kayseri Üniversitesinden, Erzurum Atatürk Üniversitesine, Mimar Sinan Üniversitesinden, Notre Damme Üniversitesine, Saint Petersburg Üniversitesinden, Azerbaycan Üniversitesi ve Beyrut Üniversitesine 24 ülkeden, belgesel ve kurmaca kategorilerinde başvuran 200’ü aşkın kısa film festivalde kıyasıya yarıştı.

Altın Baklava Film Festivali beş yıldır büyük bir heyecan ve coşkuyla düzenlendiğini söyleyen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen: ”Bu yıl film başvuru şartnamesinde gerçekleştirdiğimiz düzenlemeyle festivalimizi tam olarak uluslararası hale dönüştürdük. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Çin’den, ABD’ye, Singapur, Lübnan, Arjantin’e kadar uzanan geniş coğrafyadan filmler geldi. Doğrusunu söylemek gerekirse, sürpriz sayıda başvuru gerçekleşmiş oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

V. Altın Baklava Film Akademisi Uluslararası Öğrenci Film Festivali üç gün boyunca oyunculuk ve sinema atölyelerinin yanında ön elemeyi geçen filmlerin gösterimiyle birlikte dev bir jüriyi ağırladı. Festivalin, Jüri başkanlığını Ünlü Yönetmen ve Senarist Osman Sınav yaptı. V. Altın Baklava Film Festivalinin Jürisinde ise Oyuncu Kerem Alışık, Oyuncu Cansel Elçin ve Oyuncu İrem Helvacıoğlu yer aldı. Gala Gecesi ve Ödül Töreni öncesinde ise Oyuncu Cansel Elçin’in “Albert Camus Okuması” (Tek Kişilik Performans), Kerem Alışık ile Söyleşi, Oyuncu İrem Helvacıoğlu ile söyleşi, Oyuncu Ebru Şahin Söyleşi gerçekleştirildi. Güçlü hikayesi ve oyuncu kadrosuyla  TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Benim Adım Melek” Dizisi yapımcısı ve Oyuncu kadrosu, V. Altın Baklava Film Festivalinde keyifli bir söyleşi yaptı.

Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde 11 film ödül almaya hak kazandı. Altın Baklava Film Festivali Kurmaca Kategorisinde Yönetmenliğini Ayat Bakayeva’nın  “Üçü” filmi birinci, Yönetmenliğini Ensar Özyurt’un yaptığı “Hashtag” filmi ikinci, Yönetmenliğini Julian Rachev’in yaptığı “A Moment Of Love” ise üçüncü oldu. Belgesel Kategorisinde ise Birincilik ödülünü “Uçan Adam” filmi ile Yönetmen Uğur Ersöz, ikincilik ödülünü “Hayat Nöbeti” filmi ile Yönetmen Peyami Sefa Altıntaş, üçüncülük ödülünü “Toprağın Kadınları” filmi ile Yönetmen Melih Başal aldı.

Altın Baklava Film Akademisi V. Uluslararası Öğrenci Film Festivalinde Sadri Alışık ve Hasan Kalyoncu özel ödülleri galaya damgasını vurdu. Sadri Alışık Özel Ödülünü “Moo” filmi ile Yönetmen Indy Khawe Ünlü Oyuncu Kerem Alışık’ın elinden aldı. Hasan Kalyoncu Özel Ödülünün sahibi ise “İnci Anne” filmi ile Yönetmen Yiğit Can Çaylı oldu.

Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülü “Many Happy Returns” filmi ile Yönetmen David Jovanovic’in olurken Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülünü ise “Purification” filmi ile Yönetmen Ivaylo Georgiev aldı. Kurmaca dalında mansiyon ödülünü “REFLECTİONS” filminin yönetmeni Yönetmen Edwin Beano ve “WİLLKOMMEN” filminin Yönetmeni Bogdan Maraloi paylaştı. Belgesel Dalı Mansiyon Ödülü ise “ABSENCE OF LIGHT”  filmi ile Yönetmen Beatrice Aline’nin oldu.