15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Temalı Fotoğraf Yarışması Hk. | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Temalı Fotoğraf Yarışması Hk.

T.C.

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ

“Demokrasi ve Milli Beraberlik Temalı Fotoğraf Yarışması”

ŞARTNAME

Yarışma; üniversitelerin önlisans, lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerine açıktır.

Ödül kazanan tüm öğrencilere, para ödülünün yanı sıra başarılarını simgeleyen bir sertifika da verilecektir.

Yarışmanın teması “Demokrasi ve Milli Beraberlik” olarak belirlenmiştir. Fotoğraflar, demokrasi ve milli beraberliği anlatan haber, anı veya etkinliklere ait olabileceği gibi, tamamen sembolik kompozisyonlardan da oluşabilir. Yarışmacılar, temaya sadık kalmak koşuluyla, istedikleri tasarımı gerçekleştirmekte serbesttir.

Katılımcı, katılım formunu doldurmakla yarışmaya katılacağı yapıt(lar) üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21. – 25. madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarını haiz olduğunu ve yarışmaya katıldığı yapıtın ödül kazanması halinde, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21. – 25. madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarını, bunların 3. kişilere devir haklarını da kapsar şekilde herhangi bir yer, süre ve sayı kısıtlaması olmaksızın T.C. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne devrettiğini, T.C. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin söz konusu yapıtları sergilemek, arşivinde tutmak, basılı şekilde veya internet ortamında ve sair şekillerde yayınlamak suretiyle ve bunlarla sınırlı olmaksızın dilediği her şekilde kullanmasına muvafakatinin olduğunu peşinen beyan ve kabul etmektedir.

İşbu başvuru formunda yer alan bilgiler; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında T.C. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin yarışma çerçevesinde sözleşmenin ifası kapsamında organizasyon ve etkinlik yönetimi, yetenek gelişimi, iletişim ve yarışmaya katılım faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla; yarışma başvuru formu aracılığıyla işlenecek, saklanacaktır. Başvurunun başarısız olması halinde başvuranın bilgileri yürürlükte bulunan kanun ve mevzuatın öngördüğü süre boyunca T.C. Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından saklanacaktır.

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki haklarınızın da yer aldığı aydınlatma metnine* T.C. Hasan Kalyoncu Üniversitesi (https://www.hku.edu.tr) internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

KATILIM KOŞULLARI

1.Fotoğraflar yarışma temasına uygun olmalıdır. Olmayan fotoğraflar elenecektir.

2.Çekimler, dijital makine ile gerçekleştirilecek, değerlendirme ‘sayısal ortamda’ olacaktır. Fotoğraflar şartnamede belirtilen fotoğraf teslim adresine sayısal ortamda (CD veya DVD) teslim edilecektir.

3.Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 adet fotoğraf ile başvuru yapabilir. Yarışmacı tarafından her biri fotoğraf  ’adlandırılmalıdır’.

4.Katılım renkli veya siyah beyaz dijital fotoğraflarla olacaktır. Yarışmaya fotoğrafların  hem RAW hem de JPEG formatlı halleri teslim edilecektir. JPEG formatındaki fotoğrafların uzun kenarı en az 3200 piksel olacaktır. Bu fotoğrafların herhangi bir nedenle bilgisayarda okunamaması halinde sorumluluk kabul edilmez.

5.Katılım formu eksiksiz olarak doldurulmalı, imzalanmalı, fotoğrafların kayıtlı olduğu CD ve öğrenci belgesi ile katılım formu üzerinde yarışmacının adı yazılı zarfın içine konulmalıdır. CD kaydında fotoğrafların adlandırılması katılım formundaki ile aynı olmalıdır.

6.Tüm başvuru işlemleri ifdekanlik@hku.edu.tr  adresine  yapılmalıdır. Başvuru sonrasında 1 adet CD ve imzalı başvuru formu  (forma kendi fotoğrafınızı da ekleyiniz) posta ile yarışma sekretaryasına gönderilmelidir.

7.Yarışmacı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerin alındığını beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyana aykırı hareket ettikleri belirlenenlerin ödül, unvan ve her türlü kazanımları iptal edilir.

8.Fotoğrafların son teslim tarihi olan 01.09.2020 tarihine kadar teslim  adreslerine ulaştıkları takdirde yarışmaya dahil edilir. Posta yoluyla gönderilecek  fotoğrafların tüm sorumluluğu katılımcıya ait olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Jürimiz bu tarihten sonra gelen fotoğrafları değerlendirmeye almayacaktır.

9.Yarışmaya fotoğraf gönderen yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve yarışma kurallarına uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.

ÖDÜLLER

1.lik Ödülü: ……………………….1.500 -TL

2.lik Ödülü: ……………………….1.000 -TL

3.lük Ödülü: ………………………. 750 – TL

Mansiyon: …………………………500-TL

TELİF HAKLARI

Yarışmaya katılan fotoğraflar hiçbir telif hakkı ödenmeksizin Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından sanatçının ismi yazılmak şartıyla kitap, dergi broşür, internet, reklam vb. tanıtım amaçlı kullanılabilecektir.

YARIŞMA SEKRETERYASI- FOTOĞRAF  TESLİM ADRESİ

Adres: Havaalanı Yolu Üzeri 8. Km 27410 Şahinbey/Gaziantep

Tel: 0342 211 80 80 – 1724

e-mail: ifdekanlik@hku.edu.tr

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Başlangıcı: 15/07/2020

Son Eser Gönderme Tarihi: Devam ediyor.

Jüri Değerlendirme: Ertelenmiştir.

Sonuçların Açıklanması: İleri bir tarihe ertelenmiştir.

Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: İleri bir tarihe ertelenmiştir.

KATILIM FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ