Dijital Tasarım Akademisi Fotoğraf Yarışması | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Dijital Tasarım Akademisi Fotoğraf Yarışması

YARIŞMA KONUSU

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin, TÜBİTAK 2209-A Projesi kapsamında yürütmüş oldukları “Dijital Tasarım Akademisi” tarafından  ’’Doğa temalı ’’ fotoğraf yarışması düzenlenecektir.

YARIŞMANIN AMACI

Bu yarışma, Dijital Tasarım Akademisi’ne katılan öğrencilerin doğanın güzelliğini ve çeşitliliğini yansıtan etkileyici fotoğraflar aracılığıyla doğa ile insan arasındaki ilişkiyi keşfetmeyi amaçlamaktadır.

Sergi kataloğu, gençlerin portfolyolarına katkı sağlayarak, gençlerin sahada tanınmalarına fayda sağlayacaktır. Ayrıca, öğrenciler gerek kendi üniversiteleri gerek farklı üniversitelerden arkadaşlarıyla etkileşim içinde kaynaşarak, takım çalışması kültürünü de geliştireceklerdir.

ŞARTNAME

Katılımcı, katılım formunu doldurmakla yarışmaya katılacağı yapıt(lar) üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21. – 25. madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarını haiz olduğunu ve yarışmaya katıldığı yapıtın ödül kazanması halinde, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21. – 25. madde hükümlerinde tanımlanan işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali haklarını, bunların 3. kişilere devir haklarını da kapsar şekilde herhangi bir yer, süre ve sayı kısıtlaması olmaksızın Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne devrettiğini, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin söz konusu yapıtları sergilemek, arşivinde tutmak, basılı şekilde veya internet ortamında ve sair şekillerde yayınlamak suretiyle ve bunlarla sınırlı olmaksızın dilediği her şekilde kullanmasına muvafakatinin olduğunu peşinen beyan ve kabul etmektedir.

İşbu başvuru formunda yer alan bilgiler; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin yarışma çerçevesinde sözleşmenin ifası kapsamında organizasyon ve etkinlik yönetimi, yetenek gelişimi, iletişim ve yarışmaya katılım faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla; yarışma başvuru formu aracılığıyla işlenecek, saklanacaktır. Başvurunun başarısız olması halinde başvuranın bilgileri yürürlükte bulunan kanun ve mevzuatın öngördüğü süre boyunca Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından saklanacaktır.

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki haklarınızın da yer aldığı aydınlatma metnine Hasan Kalyoncu Üniversitesi (https:// if.hku.edu.tr) internet sitelerdeki linklerden ulaşabilirsiniz.

KATILIMCILAR

Yarışma,

-TRC-1 Bölgesinde (Gaziantep, Kilis ve Adıyaman) öğrenim gören önlisans, lisans ve lisansüstü programları öğrencilerine açıktır.

KATILIM KOŞULLARI

1. Yarışma, TRC-1 Bölgesinde (Gaziantep, Kilis ve Adıyaman) öğrenim gören üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır.
  2. Yarışmaya katıldığınız eserin konusu ‘‘Doğa’’ olmalıdır.
  3. Yarışmaya başvuru ücretsizdir.
  4. Daha önce başka bir yarışmaya başvuran ve / veya ödül kazanan eserler de yarışmaya katılabilir.
  5. Yarışmaya gönderilen eserler ile birlikte öğrenci belgesi ve katılımcının yüzünün tam göründüğü fotoğraf gönderilmelidir.
  6. Başvurular JPEG formatında olup, tasarimyarismasi@hku.edu.tr adresine belge halinde mail atılmalıdır.
  7. Yarışmacılar en fazla 2 eser ile katılabilir. Her eser için ayrı künye gösterilmelidir.
  8. Yarışmaya gönderilen eserler Hasan Kalyoncu Üniversitesi arşivinde saklanacaktır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Dijital Tasarım Akademisi Fotoğraf Yarışması’nda halka açık basılı ve çevrimiçi medyasında görselleri kaynak göstererek kullanabilecektir.
  9. Yarışmaya son katılım tarihi Hasan Kalyoncu Üniversite’sinin belirlediği tarihtir. Belirtilen tarihten sonra gerçekleşen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. (Son başvuru: 15 Mart 2024)
  10. Eserler Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından görevlendirilmiş jürisince değerlendirilecek ve finale kalan eserler belirlenecektir.
  11. Yarışma programına alınan eserler Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından duyurulacaktır.
  12. Yarışma jürisi birden fazla esere ödül verme ve mansiyon ödülü gibi ekstra ödüller verme hakkını saklı tutar.
  13. Yarışmayı yürütme hakkı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne aittir. Yarışma sırasında oluşabilecek her türlü sorunla ilgili kesin karar verme hakkı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne aittir.
  14. Eserlerin gösterimleri esnasında üçüncü şahıslardan kaynaklanabilecek telif hakkı sorunları, başvuruyu yapan kişinin sorumluluğu altındadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, telif haklarından kaynaklanacak sorunlar ve benzeri sorunlar için sorumlu tutulamaz.
  15. Yarışmaya katılırken eserlerle beraber o eseri açıklayan/tanıtan küçük bir metin beraberinde gönderilmesi gerekir.
  16. Gönderilen eserler renkli olmalıdır.
  17. Eserde tonlama, renk, toz alam, keskinleştirme vb. gibi temel düzeyde hafif dokunuşlar yapılabilir.
  18. Eserlerin en az 720pHD (1280×720) çözünürlükte gönderilmesi gerekir.
  19. Yarışmaya katıldığınız eserin dosya büyüklüğü en fazla 10 MB olmalıdır.
  20. Seçilen eserler Dijital Tasarım Akademisi’nde gösterilecektir.
  21. Hasan Kalyoncu Üniversitesi yönetimi, katılım koşullarında her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Yarışmada sergiye giren kişilere katılım belgesi verilecektir.
  22. Dijital Tasarım Akademisi Fotoğraf Yarışması’nın katılım koşulları yirmi iki (22) maddeden oluşmaktadır. Her başvuru sahibi bu koşulları kabul eder.

ÖNEMLİ TARİHLER

Son Teslim Tarihi: 04 Nisan 2024

Jüri Değerlendirme: 05 Nisan 2024

Sonuçların Açıklanması: 16 Nisan 2024

Sergi Tarihi: 16 Nisan 2024

TELİF HAKLARI

Yarışmaya katılan eserler hiçbir telif hakkı ödenmeksizin Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından sanatçının ismi yazılmak şartıyla kitap, dergi broşür, internet, reklam vb. tanıtım amaçlı kullanılabilecektir.

Tel: 0342 211 80 80 – 1760 – 1707 e-mail: ifdekanlik@hku.edu.tr