GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI YÜKSEK LİSANS VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI İLANI | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI (TEZLİ)

Kontenjan (toplam): 10

Normal Kayıt: 6

Kurum İçi Yatay Geçiş: 2

Kurum Dışı Yatay Geçiş: 1

Yabancı Uyruklu: 1

Programın Başvuru Koşulları:

1. Programa başvuracak öğrencilerin 4 yıllık, iletişim alanı ile ilgili herhangi bir lisans programından (İletişim Fakültelerinin, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Bilimleri, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo TV Sinema ve/veya Sinema TV, Fotoğraf, Grafik Tasarımı, İletişim Tasarımı, İletişim Sanatları gibi iletişimle ilgili bölümlerden birinden) mezun olmaları tercih sebebidir. Sosyal bilimlerin diğer alanlarından başvuracak adaylar, programa kabul edildikleri takdirde bilimsel hazırlık okuyacaklardır. Lisans eğitimini yurt dışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur.
  2. Programa alan dışından başvuran öğrenciler, “Bilimsel Hazırlık” amaçlı dersler (4 Ders) alacaktır.
  3. ALES’ten (EA veya SÖZ – son beş yıl içinde) en az 55 puan almış olmak.
  4. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.

Değerlendirme: 100 tam puan üzerinden ALES’in %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %30’u ve sözlü mülakatın %20’si alınarak bir toplam puan elde edilir. Değerlendirme sonucunda kontenjan dahilinde adaylar en yüksek puanlı adaydan başlayarak sıralanır ve ilan edilen kontenjan sayısı kadar aday programa kabul edilir.

Mülakat Tarihi: 13 Ocak 2022 / Saat: 10.30

Son Başvuru Tarihi: 10 Ocak 2022 / Saat: 17.00

Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Web Sayfasında İlan Tarihi: 11 Ocak 2022 – 16 Ocak 2022

İLETİŞİM İÇİN: TIKLAYINIZ

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI (TEZSİZ)

Kontenjan (toplam): 5

Normal Kayıt: 5

Kurum İçi Yatay Geçiş: 0

Kurum Dışı Yatay Geçiş: 0

Yabancı Uyruklu: 0

Programın Başvuru Koşulları:

3. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.

Değerlendirme: 100 tam puan üzerinden lisans mezuniyet not ortalamasının %40’ı ve sözlü mülakatın %60’ı alınarak bir toplam puan elde edilir. Değerlendirme sonucunda kontenjan dahilinde adaylar en yüksek puanlı adaydan başlayarak sıralanır ve ilan edilen kontenjan sayısı kadar aday programa kabul edilir.

Mülakat Tarihi: 13 Ocak 2022 / Saat: 10.30

İLETİŞİM ÇALIŞMALARI

Kontenjan (toplam): 5

Normal Kayıt: 5

Kurum İçi Yatay Geçiş: 0

Kurum Dışı Yatay Geçiş: 0

Yabancı Uyruklu: 0

Programın Başvuru Koşulları:

1.Programa başvuracak öğrencilerin iletişim alanı ile ilgili herhangi bir yüksek lisans programından mezun olmaları tercih sebebidir. Sosyal bilimlerin diğer alanlarında yüksek lisans yapmış olan adaylar, programa kabul edildikleri takdirde bilimsel hazırlık okuyacaklardır.

2. Öğrencilerin farklı disiplinlerden gelmesi durumunda, Anabilim Dalı Başkanlığının teklifi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile “Bilimsel Hazırlık Programı” uygulanacaktır. “Bilimsel Hazırlık Programı” ile ilgili ayrıntılar (alınacak kredi, derslerin adları vb.) Anabilim Dalı Başkanlığının teklifi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile belirlenecektir.

3. ALES’ten (EA-SÖZ son beş yıl içinde) en az 55 puan almış olmak.

4. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadırlar.

5. YÖKDİL veya YDS’den en az 55 puan almış olmak (son beş yıl içinde) veya Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca kabul edilen sınavlardan eş değer puan aldığını belgelemek.

6. Yüksek Lisans öğrenimlerini yurt dışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur.

Değerlendirme: Adaylar değerlendirilirken; 100 tam puan üzerinden ALES’in %50’si, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %10’u, yabancı dil puanının %10’u ve sözlü mülakatın %30’u alınarak bir toplam puan elde edilir.

Mülakat Tarihi: 13 Ocak 2022 / Saat: 13.30