İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2020/2021 GÜZ DÖNEMİ EĞİTİMİ DUYURU (DETAYLI) | İletişim Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2020/2021 GÜZ DÖNEMİ EĞİTİMİ DUYURU (DETAYLI)

İLETİŞİM  FAKÜLTESİ 2020/2021 GÜZ DÖNEMİ EĞİTİMİ

DUYURU (DETAYLI)

Üniversitemiz Senatosu’nun kararına göre, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde hibrit (karma) eğitim modeli uygulanacaktır.

Fakültemizde, bu bağlamda, her bölümde derslerimizin yaklaşık %40’ı tümüyle uzaktan eğitimle (Çevrim içi-online) yapılacaktır. Fakültemiz derslerinin yaklaşık %60’ı ise yüz yüze yapılacaktır. Derslerin bu şekilde yapılmasına yönelik her tür akademik ve idari çalışma titizlikle devam etmektedir.

Yüz Yüze Dersler (Uygulama Ağırlıklı):

-Fakültemizde, yüz yüze yürütülecek derslerin 40 dakika olması, ardından salonların 20 dakika havalandırılması ve sonrasında yine 40 dakika olarak derse devam edilmesi planlanmıştır. Bu arada bu dersleri “online” olarak (eşzamanlı) sanal sınıftan, isteyen öğrenciler izleyebilecektir. Öğrenciler, bu derslere kampüse gelerek bizzat katılabilecekleri gibi, tercihlerine göre mekandan bağımsız olarak, uzaktan eğitim olanaklarıyla da katılabileceklerdir.

–  Gaziantep dışında ikamet eden öğretim elemanlarımız tarafından verilecek derslerin içeriğine ve işlenişine bağlı olarak, teması ve olası bulaşmayı azaltmak amacı göz önünde tutularak, yüz yüze verilmesi planlanan derslerin, teori bölümlerinin bir kısmı da online (çevrimiçi) olarak verilecektir. Bu derslerle ilgili bilgi dersin ilk haftasında paylaşılacaktır.

– Yüz yüze dersler ve özellikle uygulamalar, pamdemi kuralları gereği, “randevulu ve seyreltilmiş” biçimde gerçekleştirilecektir. Bununla ilgili işleyiş danışmanlar tarafından aktarılacak ve ders programlarında paylaşılacaktır.

Staj Uygulaması: Fakültemizde kurum içi ve kurum dışı olmak üzere zorunlu iki staj bulunmaktadır. Kurum içi stajların, danışmanların denetiminde ve pandemi süreci kurallarına uyarak, Fakültemiz atölyelerinde gerek online gerek yüz yüze yapılmasına izin verilecektir. Ancak Kurum dışı Staj 2020-2021 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemine ertelenmiştir.

Online Dersler:

-Tümüyle online (çevrimiçi) ortamda yürütülecek dersler, 1 kredi saat için 20 dakika olmak üzere en fazla 60 dakika yapılacaktır. Bu konu ile ilgili bilgi,danışmanlar tarafından aktarılacak ve ders programında belirtilecektir.

Devam Zorunluluğu:

-Yüz yüze ya da online (çevrimiçi) teorik derslerin tamamında devam zorunluluğu %70’tir. Öğrenciler derslere çevrimiçi ortamda katıldıklarında, yoklama sistem üzerinden alınacaktır. Dersin derslikte yapıldığı ya da öğrencinin dersliklere gelmesi durumunda ise, görevli araştırma görevlisi tarafından yoklama alınacaktır.

Ölçme ve Değerlendirme:

-Ara sınavlar gözetimsiz ve çevrim içi (online)ortamda ya da ödev, sunum, proje biçiminde gerçekleştirilebilir. Dönem sonu (Final ve Bütünleme) sınavları ise yüz yüze planlanmıştır.

-Ara sınavların gözetimsiz ve çevrim içi (online) uzaktan yapılması durumunda dönem sonu başarı puanına katkısı %20 olacaktır.  Bu durumda, dönem sonu sınavlarının başarı puanına katkısı %80 olacaktır.

-Ara sınavların ödev, sunum, proje biçiminde gerçekleştirilmesi durumunda, başarı puanına katkısı en fazla %40 olacaktır. Bu durumda, dönem sonu sınavlarının başarı puanına katkısı %60 olacaktır.

-Ölçme ve değerlendirme konusunda yapılan planlama öğretim elemanları tarafından OBS’ye tanımlanarak, ilk derste öğrencilerle paylaşılacaktır.

Organizasyon ve Fakülte Genelinde Alınan Önlemler:

– Fakültemizde, içinde bulunduğumuz Pandemi sürecinde, online (çevrimiçi) ve yüz yüze eğitimin işleyişinin takibi amacıyla, Dekanlık tarafından bir Komisyon oluşturulmuştur. “İletişim Fakültesi Pandemi Süreci İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” Fakülte genelinde pandemi süreciyle ilgili karar ve önlemleri ele alan çalışmalara başlamıştır.

– Bu doğrultuda, stüdyo / atölye gibi dersliklerde ekipmanlar eldiven, iş güvenliği gözlüğü ve maske olmadan kullanılmayacaktır. Ayrıca tüm donanım (Mac laboratuvarındaki, Stüdyodaki ve  atölyelerdeki) öğrenciler tarafından bireysel olarak kullanılacaktır ve ders sonunda UV Işınıyla dezenfekte edilecektir.

Not: COVID-19 salgınıyla ilgili gelişmelere bağlı olarak YÖK ve Rektörlüğümüzün alacağı kararlar doğrultusunda, uygulamalar değişebilir. Değişiklik olduğu durumda duyurular ivedilikle yapılacaktır.

Sağlığınız bizim için önemli. Sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı olması dileğiyle.

Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan

Dekan